Seniorrådet spænder bredt
Seniorrådets formål og kerneopgave er at rådgive Kommunalbestyrelsen i alle ældrepolitiske spørgsmål.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
Seniorrådet har netop lavet vil årsberetning for 2024, hvor det fremgår hvilke sager rådet har beskæftiget sig med.
Seniorrådets formål og kerneopgave er at rådgive Kommunalbestyrelsen i alle ældrepolitiske spørgsmål. Seniorrådet følger nøje arbejdet i kommunalbestyrelse, udvalg og forvaltning, og kan rejse spørgsmål om alle forhold, som berører +60-årige.
Dette gøres bl.a. gennem dialogmøder med relevante repræsentanter fra Kommunens politiske og administrative ledelse, arbejdsgrupper, hvor seniorrådet er repræsenteret, samt gennem høringssvar. Seniorrådet skal høres i en række lovbestemte forhold herunder budgetforslag, politikker og kvalitetsstandarder. Seniorrådet har en mødekalender, med fast månedligt møde. Derudover mødes man i de nedsatte arbejdsgrupper og arbejder her videre med sager, fx høringssvar. Rådet har afgivet gennembearbejdede høringssvar på alle relevante tiltag i kommunen.
Seniorrådet havde i 2024 fokus på følgende emner:
- Ældrevenlige boliger
- Ny Ældrelov (vedtaget dec. 2024, træder i kraft 1. juli 2025)
- Digitalisering, Tilgængelighed og Det kommunale systems fokus på borgerne
- Borgerhenvendelser
- Sund Aldring
- Temadag
- Pårørende
- Kultur og Miljø
- Madservice
- Samarbejdsfora
- Samarbejde med pressen
- Kalundborg Kommune
Hvem er Seniorrådet
Seniorrådet vælges af og blandt alle +60-årige borgere i Kalundborg Kommune, der måtte ønske at stille sig til rådighed. Rådet er partipolitisk uafhængigt, men forholder sig fagpolitisk til de emner/sager, det behandler. Rådet har aktuelt 12 medlemmer, men der kan vælges i alt 13 rådsmedlemmer og op til 13 suppleanter.