Landmænd klar til næste stormøde hvor især samarbejdet med kommunen er på dagsordenen
De følte ikke, de blev hørt af bl.a. Kalundborg Kommune og landbrugserhvervet ønsker at blive set som et væsentligt bidragende erhverv i Kalundborgs væksteventyr.
![Landmænd klar til næste stormøde hvor især samarbejdet med kommunen er på dagsordenen](/media/huze44ke/_dsc9030-3.jpg?width=50)
Af Jens Nielsen
Landmænd samler sig i netværk – Mangler bedre kommunikation med kommunen. Det var overskriften tilbage i juni måned, da en gruppe på 40 landmænd på Kalundborgegnen mødtes, og samlede sig i et helt nyt netværk under Kalundborgegnens Erhvervsråd.
De følte ikke, de blev hørt af bl.a. Kalundborg Kommune og landbrugserhvervet ønsker at blive set som et væsentligt bidragende erhverv i Kalundborgs væksteventyr. Nu mødes de så igen den 25. oktober, hvor netværket for alvor tager form, i et mere formelt format og med en spændende dagsorden.
Styregruppen glæder sig til at samle landbruget til næste Stormøde
”Os i styregruppen glæder os til vi mødes igen til et stormøde, for vi syntes faktisk at vi har en del at berette om – vi er blevet hørt og taget seriøst – og budt med ind i drøftelser som vil komme hele landbruget til gavn, og det er vi naturligvis spændt på at fortælle til alle vores kollegaer i netværket”, udtaler Tom Johansen, Urhøj i Bjerge – og fortsætter ”DI´s seneste måling på Erhvervsvenlighed i kommunen har naturligvis fyldt meget i medierne, hvilket jeg selv udtalte mig frustreret omkring – Landbruget mangler også en bedre kommunikation med det tekniske område hos Kalundborg Kommune, så det er dejligt at vi nu er blevet hørt og bud med ind i nye arbejdsgrupper for bedre kommunikation, og udarbejdelse af en helt ny og lokal analyse af den kommunale Erhvervsvenlighed, et stort skridt, tør jeg godt sige."
Tre fyrtårne
Det nye netværk for landbrugserhvervet arbejder med tre fyrtårne, samarbejde-samarbejde og samarbejde.
”Vi er et netværk som gerne vil øge samarbejdet, både med resten af landbrugserhvervet, samarbejde med det øvrige erhvervsliv med fokus på Symbiosen og endelig et øget samarbejde med Kalundborg Kommune, og det kræver jo så, at kommunen også vil samarbejde med os. Helt specifikt håber jeg vi får lov til at sidde med ved bordet når der skal udpeges skovtilplantningsområder i den nye trepartsaftale,” fortæller Andreas Hastrup, Avnsøgaard i Svebølle.
Kalundborgegnens Erhvervsråd hilser det nye branchenetværk velkommen
”Jeg er særlig optaget af behovet for at samle et erhverv, som har brug for at kunne mødes og drøfte forskellige problemstillinger og muligheder for at drive deres erhverv i fremtiden, og det har landbruget i den grad brug for. Vi ved, at den grønne omstilling, altså ESG-dagsordenen, har store konsekvenser, også for landbruget, så netværket skal give plads til gode drøftelser og vidensdeling – men også for at styrke sammenholdet, søge indflydelse og ikke mindst innovativt samarbejde med andet erhverv” udtaler erhvervschef Lene Bach Jørler – og glæder sig til mødet.
Det næste netværksmøde foregår fredag den 25. oktober kl. 14.00-16.00 hos Tom Johansen, Urhøjvej 12, 4480 Store Fuglede.
Interesserede landmænd og jordejere kan tilmelde sig til erhvervschef Lene Bach Jørler på e-mail: lbj@kalundborgerhverv.dk
Det nye landbrugsnetværk der faciliteres hos Kalundborgegnens Erhvervsråd bestod fra starten af: Tom Johansen, Urhøj i Bjerge, Andreas Hastrup, Avnsøgaard i Svebølle, Anders Andersen, Sandagergaard i Ubby og Poul Henrik Prahl, Smakkerup gods ved Eskebjerg. Siden er Søren Gammelby og Nicolaj Johansen – sidste en ung landmand, faktisk efterspurgt fra første møde – kommet til.