Hylder lokalhistorien
Det er en fascinerende rejse gennem Danmarks første 1000 år. Foredraget sætter spotlight på den lokale historie omkring Tissø – en historie, der er dybt forankret i Kalundborg Kommune.
Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
Anders Lundt Hansen fortæller om Danmarks første 1000 år med fokus på Tissø og omegn, når han gæster Kultursalen i Hønghallen.
Høng Lokalhistoriske Forening og Biblioteksklubben ved Kalundborg biblioteker inviterer til foredrag den 19. februar, hvor historiker og forfatter Anders Lundt Hansen tager publikum med på en fascinerende rejse gennem Danmarks første 1000 år. Foredraget sætter spotlight på den lokale historie omkring Tissø – en historie, der er dybt forankret i Kalundborg Kommune.
Med foredraget "Danmark – de første 1000 år" dykker Anders Lundt Hansen ned i de dramatiske begivenheder og dagligdags øjeblikke, der formede Danmark fra år 400 til 1400. Publikum kan se frem til at opleve en levende og engageret fortælling, der forener store nationale linjer med helt lokale nedslag. Tissø og omegn spiller en særlig rolle som et af Danmarks vigtigste fundsteder fra vikingetiden og middelalderen, og foredraget vil give et nyt og overraskende blik på den lokale betydning i landets tilblivelseshistorie.
Tissø som historisk centrum
Som en vigtig brik i Danmarks historie byder Tissø og de omkringliggende områder på arkæologiske fund og fascinerende fortællinger om blodige slag, mystiske runeindskrifter og vikingernes storhedstid. Publikum får indblik i både storpolitik og hverdagens små genstande, der tilsammen maler et levende billede af livet i Danmark for over 1000 år siden.
Anders Lundt Hansen, der blandt andet er kendt fra tv-serierne "Gåden om Danmarks første konge" og "Gåden om Odin" på DR2, er en anerkendt formidler og historiker. Med sin bog "Danmark: De første 1000 år" som udgangspunkt vil han dele ud af sin dybe viden og den nyeste forskning inden for dansk historie.
"Dette foredrag er mere end en historielektion – det er en hyldest til lokalhistorien, der forbinder os med vores rødder og giver os et stærkere fællesskab," udtaler arrangørerne fra Høng Lokalhistoriske Forening og Biblioteksklubben.
Foredraget finder sted i Kultursalen i Høng Hallen onsdag den 19. februar kl. 19-21. Billetter bør købes på forhånd via www.kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personlig henvendelse til et af de bemandende biblioteker i Kalundborg Kommune. Der kun er begrænset salg ved døren. Under pausen vil der være mulighed for at købe kaffe, kage og drikkevarer.
Arrangementet er et samarbejde mellem Høng Lokalhistoriske Forening og Kalundborg Biblioteker. Læs evt. mere om Høng Lokalhistoriske Forening på: www.honglhf.dk