Hvilke fyrtårne!

Hvilke fyrtårne!

Læserbrev: Hvilke fyrtårne!

Netop hjemkommet fra en smuttur ud til Stejlhøj-området, har vi igen oplevet konsekvenserne af NOVO-trafikken. Det er vist det, der hedder en sejtrækker. Når man så sidder dér og venter på et hul i trafikken fra NOVO, kommer man unægtelig til at tænke på den udtalelse, som byens borgmester, Martin Damm, citeres for, da han blev spurgt om, hvad skal de mange NOVO-medarbejdere gøre her i byen efter endt arbejde? Martin Damm citeres for at have sagt, at de kan grille. Herre Jemini!

Samtidig rinder et andet citat mig i hu. Kulturudvalgsformanden er citeret for i forbindelse med et spørgsmål, hvorfor den kulturelle situation her i byen er, som tilfældet er. Hans Munk skulle have sagt: "Kalundborg er en arbejderby. Hvad kan man forvente?"

Med sådanne to toppolitikere - hvordan skulle den kulturelle situation dog se anderledes ud? Det må dog siges, det er enestående, som kulturudvalgsformanden har fået fart på det seneste år tid.

Der undersøges det ene, og der pønses på det andet og næste. Der iværksættes dog ikke det store - nej det må hellere vente til 2026 - kommunalvalget sidst på året 2025 skal først overstås. Man agter ikke at iværksætte noget, som andre politikere efter næste års valg "kommer til at hænge på"!

Ofte stilles spørgsmålet: Hvorfor gør NOVO ikke noget mere? Hvorfor bygger NOVO ikke centre og meget andet, som Kirk-koncernen har gjort / gør i Billund, eller som Danfoss gennem tiden har gjort i Sønderborg / på Als eller som Grundfos fx gør i Bjerringbro??? Spørgsmålet er jo nærliggende, al den stund hele NOVO-familien  som alle ved, har en enestående økonomi. Svaret må helt klart være, at NOVO ikke finder, der er et kulturelt grundlag at bygge på her i byen. Se ovenfor. Med de udtalelser, Martin Damm og Hans Munk citeres for, forstår man NOVO!

Ejvind Bitsch, Kalundborg

Del