Fristen for fjernvarmeprojekt forlænges

Frem mod den 1. juli 2024 er det Kalundborg Forsynings ambition at indsamle hensigtserklæringer fra minimum 70 procent af borgerne, som skal danne grundlag for det endelige projekt.

Fristen for fjernvarmeprojekt forlænges
Kalundborg Forsyning forlænger fristen for tilkendegivelser for fjernvarmeprojektet i Gørlev og Kirke Helsinge. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Forsyning forlænger fristen for tilkendegivelser for fjernvarmeprojektet i Gørlev og Kirke Helsinge frem til den 1. juli 2024.

”Vi erkender i Kalundborg Forsyning, at borgerne i Gørlev og Kirke Helsinge har behov for mere tid til den vigtige beslutning. Vores oprindelige frist udsprang af den store interesse, der blev udvist ved opstart af projektet, hvor en borgergruppe indsamlede op mod 800 hensigtserklæringer,” fortæller Lars Lundgaard, afdelingsleder hos Kalundborg Forsyning, der står for fjernvarmeprojektet, og han fortsætter: ”Vi har oplevet at borgerne i de to byer ved præsentationen af projektet, er en smule mere forbeholdne. De vil gerne have personlige beregninger og har derudover mange spørgsmål. Det vil vi gerne imødekomme, så alle der giver deres tilkendegivelse, er godt oplyste om projektet.” Det skriver Kalundborg Forsyning i en pressemeddelelse tirsdag.

Kalundborg Forsyning har derfor udarbejdet en ny prisberegner, hvor borgerne kan få en estimeret pris på baggrund af deres nuværende varmeforbrug. Derudover vil forsyningen være til stede i Super Brugsen i Gørlev den 26. april, den 8. maj og den 24. maj, alle dage fra kl. 12-17. Desuden planlægges det at deltage i Torvedagene i perioden op til 1. juli.

Uden stor tilslutning – intet fjernvarmeprojekt

Frem mod den 1. juli 2024 er det Kalundborg Forsynings ambition at indsamle hensigtserklæringer fra minimum 70 procent af borgerne, som skal danne grundlag for det endelige projekt.

”Vi kan høre på de henvendelser, vi har modtaget indtil videre, at borgerne selvfølgelig holder fjernvarmeløsningen op mod andre alternativer, som er baseret på individuelle løsninger. Varmemarkedet er som mange andre præget af konkurrence, som kan gøre det svært at vælge. Vi mener, at en kollektiv fjernvarmeløsning er det bedste, men også med tiden, vil være det rigtige økonomiske valg,” fortæller Lars Lundgaard.

Fjernvarmeprojektet i Gørlev og Kirke Helsinge udspringer direkte af den aftale, et bredt flertal i Folketinget nikkede ja til, at naturgas udfases som varmekilde således, at der ikke er boliger, der opvarmes med naturgas og biogas i 2035. Og den beslutning vil både Kalundborg Kommune og Kalundborg Forsyningen gerne støtte op om.

”Vi har udarbejdet et godt projekt, som belyser mulighederne for fjernvarme. Borgerne i Gørlev og Kirke Helsinge skal så tage stilling til, inden den 1. juli, om de vil sige ja tak til fjernvarme. Forudsætningen for at projektet gennemføres, er en tilslutning på mindst 70%. Viser det sig, at tilslutningen er mindre,

gennemføres projektet ikke, og alle borger må så finde alternative løsninger,” siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Del