Forslag om omfartsvej
Høng Lokalråd har netop afholdt generalforsamling, hvor der bl.a. blev stillet forslag af Kurt Haagh, som blev vel modtaget.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk
Høng Lokalråd har netop afholdt generalforsamling, hvor der bl.a. var et forslag, stillet af Kurt Haagh, som blev vel modtaget. Forslaget var en omfartsvej nord om Høng, for at lette den tunge trafik gennem Hovedgaden.
Kurt Haagh foreslog på generalforsamlingen, at der laves en omfartsvej nord om Høng, for at lette den tunge trafik gennem Hovedgaden.
”Tracéen nord og vest for Høng by er placeret således, at der ikke vil være behov for ekspropriation af bygninger. Der vil være behov for at etablere en overkørsel af skinneanlægget Høng-Gørlev, samt tre kommuneveje samt tilslutning af Strandvej mod Høng centrum. Omfartsvejen vil komme ret tæt på to beboelser ved Torpevej, og det må kunne klares med støjskærme. Gyldenagervej og Strandvej vil indgå i omfartsvejen. Det skal afklares, om den forøgede trafikstøj vil kræve støjskærme eller lignende. En max. hastighed ud for boligområdet kunne være relevant. Gyldenagervej er med 3 udkørsler fra boligområdet ikke facadeløs, og spørgsmålet er, om kommunen vil acceptere det. Et argument for at acceptere situationen kunne være, at oversigtsforholdene ved disse udkørsler er gode,” skriver han i sit foreslag.
Niels Erik Danielsen fortæller, at man, i lokalrådet, vil arbejde videre med forslaget.
”Vi vil arbejde videre med forslaget og forsøge at få det med i den kommuneplan, der nu skal fornyes og forventes vedtaget i oktober i år,” fortæller han.
Meningsfulde og bæredygtige relationer
Efter generalforsamlingen var der foredrag ved Karina og Michael Diekelmann om Madbanken og Fællesskabets Hus. En social økonomisk forening/virksomhed i Kalundborg Kommune, som skaber meningsfulde og bæredygtige relationer samt fællesskaber for alle. Fællesskabets hus understøtter også brobygningsaktiviteter mellem offentlige, private og frivillige aktører.
”De uundværlige frivillige sikrer de daglige aktiviteter, men der skal også være et solidt forretningsmæssigt grundlag. Det skabes bl.a. via drift og udlejning af Cafe’en, samt ikke mindst via samarbejdsaftaler, sponsorer og salg af Folkeaktier. Foreningen er organiseret med en bestyrelse, en daglig ledelse samt via medlemskaber som privatperson eller virksomhed,” fortæller Niels Erik Danielsen.
Den lokale MadBank “bor” i Fællesskabets Hus i Høng, og er med til at mindske detailhandlens madspild ved, at der hentes overskudsmad fra lokale supermarkeder og uddeles til økonomisk, trængte i lokalsamfundet. Det er de uundværlige frivillige, som både henter og uddeler maden, og dermed bidrager til et mere bæredygtigt samfund.