Forældre: Grov mobning på Høng Skole

Forældrene er frustrerede og vrede over, at skoleledelsen samt Kalundborg Kommune, ifølge forældrene, ikke har grebet ind trods for adskillige henvendelser.

Forældre: Grov mobning på Høng Skole
Forældre til et par tidligere elever er nu stået frem og har fortalt til TV2 Øst, at der er store problemer med grov mobning på Høng Skole. Foto: Colourbox

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Forældre til et par tidligere elever er nu stået frem og har fortalt til TV2 Øst, at der er store problemer med grov mobning på Høng Skole. De har ydermere fortalt, at hverken skoleledelse eller kommune har grebet ind.

Forældrene fortæller, at der har været problemer med trivslen i flere år, og at der i én klasse er syv børn, der er stoppet de sidste par år. Ifølge forældrene er mindst fire af dem taget ud på grund af trusler, mobning og/eller vold. Forældrene er frustrerede og vrede over, at skoleledelsen samt Kalundborg Kommune, ifølge forældrene, ikke har grebet ind trods for adskillige henvendelser. Det skriver TV2 Øst, der også har læst korrespondancen mellem forældrene, skoleledelsen og kommunen.

Ingen politikere i udvalget har modtaget henvendelser

Onsdag aften havde Børne- og Familieudvalget udvalgsmøde, dagsordenen var lavet, da politikerne fik besked om problemerne på Høng Skole, men punktet blev taget ind under ‘Gensidig Orientering’, og udvalget har nu bedt administrationen på Kalundborg Kommune om en redegørelse. Flere politikere oplyser endvidere, at de intet kendte til problemerne før for ganske nylig.

“Jeg har intet hørt før for en uge siden. Jeg undrer mig over, hvis det her har stået på i halvanden til to år, at ingen af os politikere har fået en forældrehenvendelse. I udvalget har vi set dokumentation på to forældre, der har flyttet deres børn pga. mobning på Høng Skole, og det er de to mødre, der har stået frem til TV2 Øst. Jeg har ikke kendskab til andre, men det betyder jo ikke, at der ikke kan være andre,” siger Henriette Ergemann (Frit Borgerligt Fællesskab), der er formand for Børne-Familieudvalget, og fortsætter:

Uanset skal vi selvfølgelig tage det alvorligt. Børn skal ikke være bange for at gå i skole, og er der nogle børn, der ikke kan opføre sig ordentligt, skal der handles på det. Men når det er sagt, skal vi som forældre også tage et ansvar for, hvilke børn vi sender i skole. De børn, der mobber og/eller truer og slår, det er børn, der mistrives, og vi skal fange de her børn i tide, så vi kan hjælpe dem. Derfor passer det godt med, at vi har sat flere penge af til tidlig opsporing helt ned til sundhedsplejersken, så vi kan finde børnene tidligt og hjælpe dem.”

Forældreansvar og respekt for lærergerningen

Henriette Ergemann mener ydermere, at respekten skal tilbage for lærergerningen. Lærerne skal have den tid og opbakning, det kræver.

“Lige meget, hvor dygtig en lærer du er fagligt, kan du ikke undervise i en krigszone. Jeg tror desværre, at det her foregår på alle skoler i Danmark, altså elever der ikke har respekt for lærerne. Vi skal have politisk opbakning til, at det er okay, at skoleledelsen ringer børn hjem, der ikke kan opføre sig ordentligt. Offeret skal jo ikke være nødt til at flytte skole. Børn skal ikke være bange for at gå i skole, det kan jo få kæmpe konsekvenser - også på længere sigt. Og er der børn, der mobber, er det typisk børn, der ikke selv trives – dem skal vi også hjælpe,” siger hun.

Skoleleder på Høng Skole, Peter Brandt, har ikke ønsket at stille op til et interview med TV2 Øst. Ligeledes har direktør for børne,- skole,- og familieområdet i Kalundborg Kommune, Michael Gravesen, heller ikke ønsket at medvirke i et interview med TV2 Øst.

Del