Et sted, hvor man kan flyve gennem luften

For 10 år siden fik Kalundborg sin helt egen Kunstrulleskøjteklub. Et sted, hvor piger og drenge kan lære at flyve gennem luften, spinde rundt i akrobatiske pirouetter og bevæge sig med høj fart og elegance hen over gulvet.

Et sted, hvor man kan flyve gennem luften
I denne weekend fejrede Kalundborg Kunstrulleskøjteklub 10 års jubilæum. Privatfotos.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I denne weekend fejrede Kalundborg Kunstrulleskøjteklub 10 års jubilæum med et kæmpe stævne i Kalundborg Hallerne.

For 10 år siden fik Kalundborg sin helt egen Kunstrulleskøjteklub. Et sted, hvor piger og drenge kan lære at flyve gennem luften, spinde rundt i akrobatiske pirouetter og bevæge sig med høj fart og elegance hen over gulvet.

Til stævnet deltog omkring 150 løbere fra hele Danmark samt en klub fra Estland. Konkurrencerne spredte sig fra små piger, der løb deres første stævne til landsholdsløbere, der blander sig med verdenseliten.

Kalundborg kunstrulleskøjteklub blev startet af Signe Munk, der selv har været løber fra barnsben, og som i dag fortsat er cheftræner: “Thomas Nørregaard og mit samarbejde stoppede i Jyderup rulleskøjteklub, men ingen af os var klar til at forsvinde fra sporten. Og da sporten er så lille, og der er langt til nærmeste klub, besluttede vi at starte vores egen. Vi takker Rørby Gymnastikforening, som ville hjælpe os i gang, så vi i den første tid kunne have et hold hos dem. Vi blev dog hurtigt en selvstændig klub og vores medlemstal voksede fra 3 til 25 medlemmer. Sammen med nogle gode forældre var det muligt at blive en selvstændig klub: Kalundborg rulleskøjteklub,” fortæller Signe Munk, og fortsætter: “Der var fra start stor interesse for sporten i Kalundborg, og vi fik hurtigt en venteliste til nye medlemmer, fordi vi ikke hurtigt nok kunne få søgt sponsorater til indkøb af skøjter.”

Kræver mange frivillige ildsjæle

Jimmi Hjort Slaiman, der er formand for klubben fortæller, at det kræver en stor familie sammensat af frivillige ildsjæle, lokal støtte fra virksomheder og butikker, og en dedikeret komité at få arrangementet til at ske.

“Frivillige ildsjæle – dem, der brænder for idéen og arbejder ufortrødent for at sikre, at kvaliteten af arrangementet er højt. Deres entusiasme smitter af og inspirerer os alle til at engagere os og bidrage på hver vores måde. Det er disse dedikerede individer, der lægger deres tid og energi i at organisere, koordinere og udføre de utallige opgaver, der er nødvendige for at få et sådant arrangement til at lykkes.”

Fremtiden for Kalundborg Kunstrulleskøjteklub

Fremtiden ser lys ud, da klubben er i massiv udvikling.

“Bestyrelsen, trænerstaben og forældregruppen er en gruppe frivillige, der ikke er bange for at tage fat i de daglige opgaver og tænke fremtiden ind i den daglige drift. Det går så stærk, at vi kun lige, kan følge med økonomisk vedrørende indkøb af rulleskøjter som er en dyr post,” fortæller Jimmi Hjort Slaiman.

Signe Munk supplerer formanden: “Vi har ikke på noget tidspunkt oplevet nedgang i antal af medlemmer, på trods af at vi det sidste år har haft generationsskifte, hvor de ældste løber, der stor set har været med fra start, skal videre med uddannelser osv. Samtidig med får vi lært flere og flere trænere op, og vi er gået fra 3 hold til 5 hold på en sæson. Jeg håber derfor, at Kalundborg Rulleskøjteklub vil blive ved med at have de samme værdier om fællesskab. At børn og unge mennesker kan føle sig som en del af et fællesskab i sådan en individuel sport, er noget der er meget værdigfuldt for mig. Det er en sport i udvikling og en sport, hvor man aldrig har lært alt, hvad der er at lære, så det er vigtigt, at man har det sjovt, mens man lærer.”

Klubben ønsker at kunne fortsætte udviklingen, som både bestyrelse og trænere har kæmpet for de seneste år, hvor specielt uddannelse, oplæring og kurser er blevet prioriteret højt, så klubben i dag kan komme til at rumme flere medlemmer.

Del