Endnu en uddannelse kan være på vej til Kalundborg

Hvis Absalon får grønt lys til at udbyde uddannelsen, forventes 30 til 40 studerende at begynde på uddannelsen i 2027.

Endnu en uddannelse kan være på vej til Kalundborg
Privatfoto

Af Jens Nielsen

Til trods for, at der er solid opbakning til en ny uddannelse i robotteknologi i Kalundborg, fik Absalon nej til at oprette uddannelsen for et år siden, men nu er der nyt håb og op mod 40 nye studerende kan være på vej til Kalundborg i 2027.

Da uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i april sidste år offentliggjorde en række nye uddannelsesudbud, var den engelsksprogede uddannelse som diplomingeniør i robotteknologi og automation ikke var at finde på listen.

Absalon har i flere år har mærket en stigende efterspørgsel fra proces- og produktionsindustrien på netop denne uddannelse og derfor var skuffelsen da også stor sidste år.

”Industrivirksomhederne, der er omkring os her, efterlyser mange flere nyuddannede ingeniører inden for dette fagområde. De efterspørger medarbejdere, der er skarpe på at automatisere en produktion, og derfor giver det mening for os at uddanne studerende, der har en faglig viden inden for dette felt,” siger Conni Simonsen, centerchef på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg til TV2 Øst.

Sidste år spændte loven ben for, at Absalon kunne udbyde uddannelsen på engelsk, da der dengang var et loft på antallet af engelsksprogede uddannelser på professionshøjskolerne, som allerede var nået. I slutningen af marts fik loftet dog et nøk op ad, da regeringen og et flertal af partierne i Folketinget præsenterede en ny reform for landets professionshøjskoler. Her gjorde politikerne det klart, at de vil have 800 nye engelsksprogede uddannelsespladser i Danmark, og det giver nu Absalon fornyet håb.

Produktionsdirektør i Novo Nordisk, Michael Hallgren mener, at kompetencer inden for robotteknologi kun bliver mere og mere vigtig i fremtiden, og derfor glæder det ham, at professionshøjskolen endnu en gang vil byde ind på uddannelsen.

”Vi hilser initiativet velkommen. Industrien i Kalundborg er inde i en rivende udvikling, og vi har længe haft et ønske om at få mere automation- og IT-uddannelse til byen. Derfor har industrien også arbejdet sammen med Absalon om ønsket, for behovet er der,” siger han til TV2 Øst.

Hvis Absalon får grønt lys til at udbyde uddannelsen, forventes 30 til 40 studerende at begynde på uddannelsen i 2027.

Del