Billedserie: Rekordmange til 50-års fastelavnsfest

I år fejrede museet 50-års jubilæum for tøndeslagning på museet, og derfor var der ekstra store præmier til de heldige kattekonger og -dronninger - samt til dem, der er sjovest udklædte.

Billedserie: Rekordmange til 50-års fastelavnsfest
Her vinderne af bedste udklædning til fastelavnsfesten på Kalundborg Museum. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lige omkring 300 børn og voksne mødte op søndag eftermiddag til tøndeslagning på Lindegården i Kalundborg. Det var 50. gang Kalundborg Museum inviterede til fastelavn.

Jubilæumsarrangementet startede med en fastelavnsgudstjeneste i Vor Frue Kirke, og den var der rigtigt mange som bakkede op om inden fastelavnsfesten, fortsatte i gården hos Kalundborg Museum. 

I år fejrede museet 50-års jubilæum for tøndeslagning på museet, og derfor var der ekstra store præmier til de heldige kattekonger og -dronninger - samt til dem, der er sjovest udklædte.

Blandt de bedst udklædte var søskendeparret 11-årige Agnes og 15-årige Lærke, som var de lige sprunget ud fra 1065, klædt ud som Aksel og Tove fra TV-Serien Carmen Curlers. De to unge havde i øvrigt selv fået ideen til den flotte udklædning, som jo falder helt i tråd med Carmen udstillingen som lige nu kører på Kalundborg Museum.

”Velkommen til 50-års jubilæet for tøndeslagning her på Lindegården i Kalundborg. Vi startede i 1974 i den her gård og det vil vi fortsætte med, så tusind tak for jeres opbakning, i år har vi deltagerrekord,” sagde Martin Pavon, fra Museum Vestsjælland i sin velkomst til de omkring 300 børn og voksne som havde fundet vej.

De mange børn blev delt op i aldergrupper og så blev der ellers slået katten af tønden til seks tønder. Der gik mindre end en halv time så kunne kattekonger og dronninger kåres.

Vor Frue Kirke sørgede for varm kaffe og kakao til alle, ligesom der var slikposer til alle deltagende børn.

Bliv ridder af Kalundborg

I næste uge, skolernes vinterferie i uge 7, kan man blive slået til ridder af Kalundborg på Esbern Snares Ridderskole på Kalundborg Museum.

På Esbern Snares Ridderskole kan man prøve en light udgave af alle de discipliner, som en rigtig middelalderridder skulle kunne, fx bueskydning, fægte en duel og skrive med fjer og blæk. Se nogle våben, i kopi eller ægte, fra middelalderen og hør om, hvordan de blev anvendt.

Det foregår indenfor i varmen under hyggelige forhold, hvor børn og voksne kan lege sig ind i middelalderridderens univers. Til sidst bliver alle børn kåret som riddere af Kalundborg og får et ridderdiplom med hjem.

Se mere - klik her

Del