Alle i 8. klasse skal gå om
Gørlev Skole har været siden 2016 været under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Af Jens Nielsen
Alle fem elever i 8. klasse på Gørlev Skole rykker ikke op i 9. klasse efter sommerferien. Skolens ledelse og skolebestyrelsen har besluttet, at hele klassen skal gå om, skriver TV2 Øst.
Af et referat fra et skolebestyrelsesmøde den 3. marts på Gørlev Skole, som TV2 Øst er i besiddelse af, fremgår det at der skal afholdes et møde om nedskrivningen af den nuværende 8. klasse.
Det har ikke været muligt at komme i kontakt med skolebestyrelsesformand Anja Wust Henriksen, men i en mail til TV2 Øst skriver hun, ”Jeg kan bekræfte, at der er fem elever fra 8. årgang, som skal gå om. Det er en beslutning, som er taget i samarbejde med de implicerede parter på udramatisk vis. Alle eleverne er vurderet individuelt og i tæt dialog med deres forældre, som folkeskolelovens paragraf 12 foreskriver.”
Under tilsyn siden 2016
Gørlev Skole har været siden 2016 været under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).
Om kort tid stopper tilsynet med skolen, idet staten nedlægger selve tilsynet med folkeskolernes kvalitet. Det sker som led i at reducere statens bureaukrati.
Formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, Henriette Ergemann siger til TV-Kalundborg.dk: ”Jeg blev informeret om det på det dialogmøde vi havde med skolebestyrelsen i forbindelse med ophør af Stuk’s tilsyn. Vi har taget orienteringen til efterretning omend jeg da godt kunne ønske vi var blevet bekendt med problemstillingen på Gørlev Skole noget tidligere. Men i sidste ende er det jo ikke en politisk beslutning men en beslutning truffet i samspil mellem bestyrelse, ledelse og forældre,”
I sin sidste skrivelse til skolen skrev STUK, at styrelsen generelt er bekymret for Gørlev Skoles rammevilkår med en udfordret elevsammensætning, undervisningsmiljø og varierende klassestørrelser.
Risikoen for igen at udvikle vedvarende dårlig kvalitet er højere, når en skoles rammevilkår er udfordret på elevsammensætningen og et bæredygtigt undervisningsmiljø – blandt andet med varierende klassestørrelser med en udfordret elevgruppe.
Med en 8. klasse på bare fem elever skulle de bedste betingelser ellers være til stede for læring i forhold til en klasse på 25, men det har altså ikke været tilfældet på Gørlev Skole.